JasmineCorp Blogs
Updated Blogs
More .....


JCBid.com online auction Soap-boxes-display-case-of-60-pieces
Soap boxes display case of 60 pieces
JCBid.com online auction Natural-wood-craft-clothespins-display-case-of-60-pieces
Natural wood craft clothespins display c
JCBid.com online auction Pencil-tire-gauge-display-case-of-96-pieces
Pencil tire gauge display case of 96 pie
JCBid.com online auction Nylon-mesh-body-sponge-display-display-case-of-144-pieces
Nylon mesh body sponge display display c
JCBid.com online auction Plastic-craft-wiggly-eyes-display-case-of-84-pieces
Plastic craft wiggly eyes display case o
Blog by JasmineCorp | Create your own Blog

Bookmark and Share RSS Feed | Login           

http://www.pcakku.com


Nagelneu Laptop-Batterie, Laptop Akku online shop - pcakku.com
 

Accu Toshiba PA3636U-1BRS 123laptopaccu.com


By pcakku288 at 2018-12-02 21:53:59

Wanneer je een computer koopt waarop Windows is geïnstalleerd, krijgt de computer automatisch een naam toegewezen. Maar die naam is vaak nogal ingewikkeld. Hoe verander je dat in Windows 10?
In Windows XP veranderde je de naam van je computer eenvoudig door te rechtsklikken op Deze computer en te kiezen voor Eigenschappen. In theorie kan dat nog steeds, ware het niet dat het pictogram Deze computer in Windows 10 standaard niet meer op je desktop staat. Via een omweg kun je er gelukkig nog steeds komen. Lees ook: Zo pas je het startmenu van Windows 10 aan.Klik op Start en typ daar Configuratiescherm. Klik op het gevonden resultaat om Configuratiescherm te openen en navigeer vervolgens naar Systeem en beveiliging / Systeem. Vervolgens klik je in het linkerdeelvenster op de optie Geavanceerde systeeminstellingen en op het tabblad Computer in het venster dat verschijnt. Daar zie je de naam van je computer verschijnen.Je zou verwachten dat er naast de naam van je computer een knop zou staan waarmee je die naam kon bewerken. Opmerkelijk genoeg heeft Microsoft ervoor gekozen om die knop helemaal onderaan in het venster te plaatsen. Klik op Wijzigen, waarna er een klein venster verschijnt waarin je de computernaam kunt aanpassen. Let op: je kunt nagenoeg geen leestekens gebruiken en spaties zijn ook niet toegestaan. Wanneer je de naam van je computer hebt gewijzigd, klik je op OK. Je dient wel je pc opnieuw op te starten voordat de wijziging zichtbaar is.


Klein maar fijn: een mini-pc is een volwaardige computer maar dan in klein formaat. Met afmetingen van zo'n 12 x 12 cm, nemen ze niet meer ruimte in dan een stapeltje cd's, en dat zorgt voor leuke nieuwe mogelijkheden. Tijd voor een test van de meeste recente mini-pc's! Lees ook: Waar moet je op letten als je een mini-pc koopt?Voor iedere van de 17 pc's die we voor dit artikel getest hebben, hebben we onder andere de prestaties getest. Dat hebben we gedaan aan de hand van een aantal standaard-testprogramma's om de snelheid van de processor, grafische kaart en opslag in kaart te brengen. Daarnaast hebben we alle modellen in een geluidsdichte box getest om de geluidsproductie vast te stellen. Alleen voor de drie stick-pc's hebben we de geluidsproductie niet gemeten. We bespreken de 9 interessantste pc's in het kort afzonderlijk. In de tabel vind je alle geteste modellen met hun specificaties.


Met een gemiddelde prijs van ruim 600 euro is de Acer Revo One I6010 een van de duurdere mini-pc's. Gelukkig is dat niet het enige waarmee dit leuke kastje zich onderscheidt. Acer heeft zijn mini-pc'tje vriendelijk vormgegeven, in glanzend wit plastic. Naast de meegeleverde 128GB-SSD kun je nóg twee 2,5inch-apparaten kwijt in het kastje. Dat is meer dan bij de meeste concurrenten. Ook qua rekenkracht biedt hij wat meer. De Intel Core i5-5200U is een relatief krachtig ULV-model, werkend op 2,2 GHz met een turbo naar 2,7 GHz en Hyper-Threading voor een nog wat efficiëntere werking. Ook de geïntegreerde Intel HD Graphics 5500 is wat potenter dan gangbaar. Het levert nette testresultaten op. Bovendien werkt hij lekker stil, ook onder belasting is hij amper hoorbaar.


Aardig aan de Beebox van ASRock is de aanwezigheid van een Type-C usb3.0-aansluiting, al zal het nog even duren voordat daar veel toepassingen voor zijn. Eveneens vermeldenswaardig zijn de drie video-uitgangen (2x HDMI en 1x DisplayPort), al is het de vraag of je in de praktijk snel drie schermen zult aansluiten. Wel echt nuttig is de mogelijkheid nog een 2,5inch-schijf in het kastje te stoppen. Als basis voor een mediacenter is dit volledig stille, passief gekoelde doosje een prima keuze. Zeker gezien de infrarood-ontvanger en bijbehorende afstandsbediening, alsmede de optisch digitale uitgang (gecombineerd met de analoge stereo-aansluiting). Bovendien kan hij dankzij het platform video in H.265-formaat decoderen inclusief de-interlacing. Ook 4K-weergave is mogelijk, al moet daarvoor wel dual-channel-geheugen aanwezig zijn. Bovendien is 4K/UHD beperkt tot 30 fps en loopt H.265 alleen soepel op lagere resoluties dan 4K.



De ASUS Vivo PC VM42 is een maatje groter dan de ook geteste 'Vivo Mini' UN42 (zie tabel). De vormgeving is duidelijk onderscheidend, met een mooie bovenzijde van geborsteld aluminium. Bijzonder is de mogelijkheid een grote en relatief goedkope 3,5inch-schijf te monteren. Alle poorten zitten achterop, inclusief een geheugenkaartlezer. Ook treffen we daar een optische digitale audio-uitgang, gescheiden analoge audio in- en uitgangen en niet minder dan zes usb-poorten, waarvan vier van het snelle 3.0-type. Intern zit een 500GB-schijf. Ook al gaat het om een 7200rpm-exemplaar, we hadden liever een SSHD in dit formaat gezien. Eronder zitten onder een klepje twee geheugensloten, waarvan één gevuld is met een 4GB-module. De processor is dezelfde Celeron 2957U als in de UN42. Door de harde schijf maakt de VM42 wat meer geluid dan de kleinere broer, maar echt luidruchtig kunnen we hem niet noemen.


De ECS Liva X2 is de tweede mini-pc van dit merk, met als belangrijkste vernieuwing een Braswell-SoC in plaats van een Bay Trail-exemplaar. Gebleven is het langwerpige ontwerp met maar liefst drie usb-frontaansluitingen, waaronder een oplaadpoort. De VGA-aansluiting is bijna een unicum in deze test. Intern valt nog meer op. Zo zijn de uitbreidingsmogelijkheden spartaans. Er is 32 GB eMMC-opslag en 2 GB DDR3L-geheugen op het bord gesoldeerd. Er is een mini-PCI-E-slot met een Azurewave wifi-kaartje, onder op het bordje treffen we nog een vrij M.2-slot voor optionele extra opslag. Het geheugen uitbreiden is niet mogelijk. Daar staat tegenover dat de Liva X2 niet heel duur is en compleet met Windows 8.1 met Bing wordt geleverd. Ook is de Liva X2 volledig stil en érg zuinig. Al met al is het een optie als je zo min mogelijk wilt uitgeven.LibreOffice is een fork (afsplitsing) van OpenOffice.org, gestart nadat Oracle OpenOffice kocht. Doordat men de opensource-code kon gebruiken was LibreOffice al heel snel een volwaardig alternatief en heeft het OpenOffice.org inmiddels duidelijk overvleugeld. LibreOffice is gratis beschikbaar voor Windows, OS X en Linux. Het bestaat uit Writer voor het maken van tekstdocumenten, Calc voor spreadsheets, Base voor databases, Draw voor tekeningen, Impress voor presentaties en Math voor het gebruik van formules.


LibreOffice biedt dus alternatieven voor Word, Excel, PowerPoint en Access, een beetje voor Visio, maar geen alternatieven voor Outlook, Publisher en OneNote. Het uiterlijk van LibreOffice lijkt nog het meest op dat van een Office-versie voor de komst van het Lint. Doordat tussentijds wel de menu's zijn opgeschoond en vooral de pictogrammen op de werkbalken geüpdatet, doet het zeker niet verouderd aan. LibreOffice voldoet voor zeker 85% van alle klusjes die je ook met Microsoft Office doet, maar het is zeker minder gebruiksvriendelijk en documenten en grafieken zijn minder mooi en flexibel. Op iOS bestaat LibreOffice niet, voor Android is er een LibreOffice Viewer beschikbaar.
Bij Google Documenten, Spreadsheets, Presentaties, Formulieren en Tekeningen staan alle documenten automatisch in de cloud, omdat alle programma's zelf ook in de cloud staat. Google Docs is namelijk een schoolvoorbeeld van 'software-as-a-service': de applicaties worden daar door Google continu onderhouden en geüpdatet en jij bent gewoon de gebruiker. Geen gedoe dus met updates en crashes, dit werkt altijd. De enige echte eis die de Google Docs-suite stelt is een recente versie van een gangbare browser. Het werkt dus altijd, ongeacht of je Windows, OS X of Linux gebruikt.



Google Docs bestaat dus uit de tekstverwerker Documenten, het rekenprogramma Spreadsheets, het PowerPoint-alternatief Presentaties, Formulieren waarmee je eenvoudig een enquête kunt maken en Tekeningen voor diagrammen en stroomschema's. Google Drive is het hart en de centrale hub van de suite, daarvanuit zijn alle programma's beschikbaar. De verschillende onderdelen ondersteunen in meer of mindere mate het samen bewerken van documenten in realtime, en de suite loopt hier dus flink voor op Microsoft Office.Opvallend is dat zoekgigant Google pas nu, in navolging van Microsoft, een functie aan Documenten heeft toegevoegd om direct vanuit een document te kunnen zoeken naar aanvullende informatie, zonder het document te verlaten. Via de ingebouwde chatfunctie kun je tijdens het samenwerken contact houden met de andere bewerkers van de documenten. Google heeft een groot aantal apps voor Windows en Android, voor iOS is het aantal geringer. Elk van de apps heeft niet de kwaliteit van die van de apps van Microsoft.


Google Drive is het hart van de Google Docs-suite en maakt documenten bereikbaar en deelbaar altijd en op elk apparaat.

iWork bestaat uit de tekstverwerker Pages, het rekenprogramma Numbers en het presentatiepakket Keynote. Van elk onderdeel is een app te koop (voor iOS en OS X). Dit klinkt goedkoop, maar het hele setje is toch 90 euro. Koop je een nieuwe Mac of iPhone/iPad, dan krijg je het er gratis bij. Er is geen iWork voor Windows of Android, wel bestaan er browserversies van de programma's zodat je alsnog ook vanaf niet-Apple-apparaten je documenten kunt bekijken en bewerken. Net als bij Google Docs is het bij iCloud mogelijk gelijktijdig met anderen aan een document te werken. Samenwerken is wel beperkt tot de webversie van iWork, de apps ondersteunen dit niet. Pages, Numbers en Keynote zijn verder gebruiksvriendelijk en je kunt er redelijk makkelijk aansprekende documenten mee maken.


Permalink | Comments (0)

Comments



To add a comment please login by clicking here

JC Store | JasmineCorp | JCBid |Software Development | Domain Registration | Hosting | Web Designing | Buy Books | Advertise with JCSearch | Whois | IP Locator | Add Search | Shopping | Store | Free Blogs | Free GuestBook | Free E-Cards | Free Games | Free Tutorials | Set as Home | Add to Favorite | Suggest a Site | Directory Our Portfolio | Terms of service | Free quote | Tell a Friend | Special Offer | Job Opportunities | games | Usenet Groups  
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Register a Domain Name:
.com .us .info
.org .in .name
.net .biz .asia