JasmineCorp Blogs
Updated Blogs
More .....


JCBid.com online auction Soap-boxes-display-case-of-60-pieces
Soap boxes display case of 60 pieces
JCBid.com online auction Natural-wood-craft-clothespins-display-case-of-60-pieces
Natural wood craft clothespins display c
JCBid.com online auction Pencil-tire-gauge-display-case-of-96-pieces
Pencil tire gauge display case of 96 pie
JCBid.com online auction Nylon-mesh-body-sponge-display-display-case-of-144-pieces
Nylon mesh body sponge display display c
JCBid.com online auction Plastic-craft-wiggly-eyes-display-case-of-84-pieces
Plastic craft wiggly eyes display case o
Blog by JasmineCorp | Create your own Blog

Bookmark and Share RSS Feed | Login           

http://www.pcakku.com


Nagelneu Laptop-Batterie, Laptop Akku online shop - pcakku.com
 

Accu HP EliteBook 2530p 123laptopaccu.com


By pcakku288 at 2018-12-01 20:47:30

Het programma PC Decrapifier spoort eenvoudig bloatware op en verwijdert de boel meteen van je systeem. Klik op Download Now. Dubbelklik op het exe-bestand. Klik driemaal op Next. Geef met Yes of No aan of je PC Decrapifier op een gloednieuwe computer gebruikt. Bevestig met Next. Via de knop Create Restore Point maak je voor de zekerheid een herstelpunt aan. Bij onverwachte fouten kun je de boel hiermee weer repareren. In het volgende scherm verschijnt er een lijstje met gevonden bloatware. Vink alle programma's aan die je wilt verwijderen en kies voor Next / OK. Hierna verschijnt de volledige programmalijst in beeld. Klik op Next / Finish om de wizard af te sluiten.Via herstelpunten lukt het om de pc in noodgevallen terug te zetten naar een oude situatie. Dat is bijvoorbeeld handig wanneer je pc door onjuiste instellingen vastloopt of er een virus in Windows is geslopen. Helaas nemen herstelpunten op den duur behoorlijk wat ruimte in. Gelukkig kun je oude herstelpunten gemakkelijk wissen. Open via Start / Alle programma's / Bureau-accessoires / Systeemwerkset het hulpprogramma Schijfopruiming. In Windows 8 open je het programma vanuit het startscherm,in Windwos 10 typ je schijfopruiming in de zoekbalk en klik je op het programma. Selecteer de C-schijf en klik op OK.Na afloop van de schijfanalyse kies je voor Systeembestanden opschonen. Via OK voert Schijfopruiming nogmaals een schijfanalyse uit. Klik op het tabblad Meer opties. Kies bij het onderdeel Systeemherstel en schaduwkopieën voor Opruimen. Bevestig ten slotte met Verwijderen. Met uitzondering van het laatste herstelpunt zijn alle hersteldata nu van je pc verwijderd.


Er was een tijd dat het defragmenteren van je harde schijf (als het ware het netjes op een 'rij' zetten van al je data) een manier was om je pc weer een beetje sneller te maken. Dat geldt misschien nog voor oude XP-systemen (of nog ouder), maar wegens het eindigen van de ondersteuning voor Windows XP raden we mensen überhaupt af om dat besturingssysteem nog langer te gebruiken.Op nieuwere Windows-versies (vanaf Windows Vista) levert het defragmenteren vaak een negatief effect op, omdat de nieuwere besturingssystemen data automatisch op een andere manier rangschikken die snelheid bevordert. En op systemen met een SSD verkort defragmentatie zelfs de levensduur: niet doen dus! Vergeet defragmentatie, het is een ding van het verleden.Windows maakt automatisch een map aan met opstartbestanden van programma's. Dit is de zogeheten prefetch-map. Het besturingssysteem gebruikt de opstartbestanden om sneller software te openen. Na verloop van tijd raakt de prefetch-map vervuild met nutteloze data van reeds verwijderde software. Dit leidt onnodig tot vertraging. Om die reden is het raadzaam om de inhoud regelmatig te legen.



Windows creëert vervolgens een schone lijst met opstartbestanden. Open de Verkenner en typ in de adresbalk C:\WINDOWS\Prefetch (of navigeer naar deze map) en druk op Enter. Gebruik de sneltoets Ctrl+A om alle bestanden te selecteren en druk vervolgens op Delete. De prefetch-map is nu geleegd.Met de dalende prijzen van beeldschermen stappen steeds meer mensen over naar een computersysteem met twee of meerdere monitoren. Het voordeel is uiteraard meer ruimte voor documenten, websites en programma's en dat werkt een stuk effectiever. Lees hoe je eenvoudig extra ruimte maakt.
Met een extra monitor of door het aansluiten van een computer op een televisie, krijg je veel meer ruimte om de mogelijkheden van Windows, Mac OS, of zelfs iOS en Android te gebruiken. Zo kun je op elk scherm een ander document geopend hebben, of op het ene scherm een website en op het ander een video. Ook het werken met foto's en video's gaat een stuk overzichtelijker. Lees ook: 3 betaalbare 4k-beeldschermen getest.Door bijvoorbeeld in het optiemenu van Adobe Lightroom een tweede scherm in te schakelen, kan monitor 1 het bewerkingsmenu tonen, terwijl monitor 2 de foto op volledig formaat toont. Een extra scherm geeft ook extra mogelijkheden bij het spelen van games. Denk aan een spel als Flight Simulator, waarbij extra monitoren dienst doen als de ramen van de cockpit.


Als je een extra monitor wil aanschaffen, dan moet je voor jezelf nagaan wat het doel is van de extra beeldruimte. Zo kunnen sommige schermen gedraaid worden in portretstand, zodat je bijvoorbeeld een document in zijn geheel kunt lezen, zonder te hoeven scrollen.De hoogte is soms ook verstelbaar, maar lang niet bij elke monitor. Een Full-HD-scherm met een HDMI-aansluiting is al verkrijgbaar voor tussen de 100 en 200 euro, afhankelijk van het merk, de kwaliteit en de mogelijkheden van het beeldscherm. Twee identieke beeldschermen naast elkaar, met een zo dun mogelijke rand, geven een optimale kijkervaring. Zo zet je ze mooi naast elkaar. Heb je twee monitoren van verschillende resoluties en beeldkwaliteit, zorg dan voor enige ruimte tussen de schermen, dan lijken de verschillen minder groot.Een groot scherm (of zelfs een televisie als scherm) is enorm handig wanneer je veel werkt met videobewerkingssoftware of spreadsheets. Deze schermen worden vaak geleverd met speciale software, die het beeld kan indelen in bijvoorbeeld vier kleine schermen voor handigere multitasking.



Een extra monitor aansluiten is zeer eenvoudig, mits je computer de juiste videopoorten heeft. Een desktopcomputer beschikt in de meeste gevallen over een VGA- en/of DVI-poort. Een poort is waarschijnlijk al ingenomen door je hoofdmonitor, terwijl de tweede poort vrij is voor een extra scherm. Het is mogelijk dat je hiervoor een adapter nodig hebt, die bijvoorbeeld een DVI-signaal omzet naar een VGA-signaal. Zo'n adapter wordt vaak met het scherm meegeleverd, maar is ook los aan te schaffen.Op een vrije HDMI-poort is een moderne HD-monitor aan te sluiten. Toch is HDMI nog altijd niet standaard op elke monitor aanwezig. Controleer daarom altijd de specificaties van het scherm dat je wil aanschaffen. De aanschaf van een nieuwe videokaart kan ook oplossing bieden: sommige kaarten hebben ingangen voor wel tien monitoren. Een laptop heeft al een ingebouwde monitor, maar heeft vaak wel een poort om een extra scherm aan te sluiten.


Er bestaan ook splitters, waarmee je twee schermen op één poort aansluit, maar het beeld is dan op beide schermen precies hetzelfde.Windows 7, 8 en Windows 10 herkennen een tweede beeldscherm automatisch en schakelen deze in. Het tweede bureaublad ziet er in eerste instantie uit als een lege ruimte, met een verlengde taakbalk. Het kan zijn dat Windows z'n hoofdscherm op de (voor u) verkeerde monitor weergeeft. Dit verander je eenvoudig. Bijvoorbeeld door het wisselen van de kabels tussen de monitoren.Is dit niet mogelijk, dan regel je dit softwarematig: rechtsklik op het bureaublad en kies Schermresolutie. Beide schermen worden in het optiemenu weergegeven met de cijfers 1 en 2. De monitoren zijn met de muis te verslepen, naar een opstelling die exact overeenkomt met hoe het op je bureau staat. Door op Identificeren te klikken, verschijnt een groot cijfer, waarbij nummer 1 het hoofdbeeldscherm is.Hardwarefabrikanten brengen regelmatig nieuwe versies van hun stuurprogramma's uit. Als je wilt dat alle hardware optimaal blijft werken, is het verstandig om altijd de nieuwste drivers te gebruiken. Helaas komen lang niet alle drivers via Windows Update op je computer terecht. Wanneer je het nieuwste stuurprogramma van bijvoorbeeld de grafische kaart, processor of printer wilt gebruiken, is het zinvol om even naar de website van de fabrikant te surfen.


Permalink | Comments (0)

Comments



To add a comment please login by clicking here

JC Store | JasmineCorp | JCBid |Software Development | Domain Registration | Hosting | Web Designing | Buy Books | Advertise with JCSearch | Whois | IP Locator | Add Search | Shopping | Store | Free Blogs | Free GuestBook | Free E-Cards | Free Games | Free Tutorials | Set as Home | Add to Favorite | Suggest a Site | Directory Our Portfolio | Terms of service | Free quote | Tell a Friend | Special Offer | Job Opportunities | games | Usenet Groups  
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Register a Domain Name:
.com .us .info
.org .in .name
.net .biz .asia