JasmineCorp Blogs
Updated Blogs
Computer Support Blog
Essensial Software for Web Based Support
HP Server and Desktop
HP ILO - Remote Tech-Support Software
More .....


JCBid.com online auction Soap-boxes-display-case-of-60-pieces
Soap boxes display case of 60 pieces
JCBid.com online auction Natural-wood-craft-clothespins-display-case-of-60-pieces
Natural wood craft clothespins display c
JCBid.com online auction Pencil-tire-gauge-display-case-of-96-pieces
Pencil tire gauge display case of 96 pie
JCBid.com online auction Nylon-mesh-body-sponge-display-display-case-of-144-pieces
Nylon mesh body sponge display display c
JCBid.com online auction Plastic-craft-wiggly-eyes-display-case-of-84-pieces
Plastic craft wiggly eyes display case o
Blog by JasmineCorp | Create your own Blog

Bookmark and Share RSS Feed | Login           

http://www.pcakku.com


Nagelneu Laptop-Batterie, Laptop Akku online shop - pcakku.com
 

Accu HP HSTNN-181C 123laptopaccu.com


By pcakku288 at 2018-12-01 19:54:38

Kodi dankt zijn populariteit voor een groot deel aan de ondersteuning van talloze add-ons. Met deze uitbreidingen stream je eenvoudig video's en muziek vanaf internet. Zo bestaan er onder meer add-ons voor RTL XL, NPO en YouTube. Vanuit het mediaprogramma installeer je rechtstreeks nuttige extensies. Ga naar Systeem / Instellingen / Add-ons. Alle uitbreidingen zijn verdeeld over verschillende categorieën. Via Video add-ons vind je onder andere de extensies Uitzendinggemist (NPO), NOS, YouTube en RTLxl. Klik op een uitbreiding en kies voor Installeren. Vanuit het hoofdmenu zijn de toegevoegde online videodiensten via Video's / Add-ons bereikbaar. Zodra je bijvoorbeeld RTLxl of Uitzendinggemist (NPO) opent, verschijnt er een lange lijst met programma's waaruit je kunt kiezen.
Zoals je in stap 8 las, kun je allerlei uitbreidingen aan Kodi toevoegen. Er zijn ook add-ons die niet aanwezig zijn in de lijst van uitbreidingen van Kodi, maar die je via een kleine omweg kunt toevoegen. Zo bestaat er ook een Kodi-uitbreiding van de omstreden streamingdienst Popcorn Time (KODI Popcorn Time Repository). Hiermee stream je rechtstreeks films en series vanaf het bittorrent-netwerk. Besef wel dat het gebruik hiervan illegaal is, dus pas ermee op. Filmmaatschappijen en auteursrechtorganisaties kunnen proberen om individuele gebruikers te beboeten voor het illegaal streamen van films.


Niet-standaard add-ons kun je in Kodi toevoegen via een zip-bestand dat je van internet haalt. Ga in Kodi naar Systeem / Instellingen / Add-ons / Add-ons installeren m.b.v. zipbestand en blader naar de juiste locatie. Je klikt daar op het juiste zip-bestand. Ga hierna naar Installeer van repository / [De net toegevoegde repository] / Video add-ons / [Naam van de Add-on] en bevestig met Installeren. De streamingdienst is nu vanuit Kodi beschikbaar. Klik maar eens op Video's / Add-ons en bekijk het aanbod.
Als je naar een film kijkt, is er wellicht niet meteen Nederlandstalige ondertiteling aanwezig. In veel gevallen schakel je die in door de filminstellingen te wijzigen. Is er geen Nederlandse ondertiteling aanwezig, dan downloadt Kodi op eigen houtje het juiste ondertitelbestand. Je moet hiervoor wel eerst een add-on inschakelen. Navigeer naar Systeem / Instellingen / Add-ons / Installeer van repository / Alle repositories / Ondertiteling en installeer de uitbreiding nlondertitels.com. Start vervolgens een film op waaraan je Nederlandstalige ondertiteling wilt toevoegen en klik onderaan op het pictogram met het vierkantje. Via Downloaden gaat Kodi op zoek naar geschikte ondertitelbestanden. Je klikt op het gewenste resultaat om de ondertiteling te activeren.
Als je de HDMI-stick op een receiver hebt aangesloten, wil je het geluid natuurlijk via de aangesloten speakers beluisteren. Indien je tijdens het afspelen van een mediabestand geen geluid hoort, geeft Kodi geen audio door aan de versterker. Ga naar Systeem / Instellingen / Systeem / Geluidsuitgang en selecteer bij Apparaat voor geluidsuitvoer je versterker. Meestal staat hier de merknaam en het typenummer van het hificomponent vermeld. Overeenkomstig met je speakeropstelling selecteer je ook het aantal audiokanalen dat je in gebruik wilt nemen. Start nu een film op. Hoor je nog steeds niks? Klik onderaan op het pictogram met de luidspreker en markeer de optie Activeer doorvoer. Je wijzigt achter Geluidskanaal desgewenst het audiospoor, zodat je het geluid in bijvoorbeeld Dolby Digital kunt afspelen.



Natuurlijk wil je niet wachten tot de ongelukkige dag dat je de Rescue Kit echt nodig hebt. Test meteen of je het systeem kunt opstarten vanaf de usb-stick. Zorg dat de stick in een usb-poort zit en druk de juiste toets(combinatie) in om het opstartmenu van je pc te zien. Bij ons is dat F12, maar het wisselt per systeem. In dit bootmenu geef je aan vanaf welk medium je wil opstarten: in ons geval usb Storage Device. Druk dan de Enter-toets in. Bij sommige oudere pc's moet je de opstartvolgorde in het BIOS aanpassen. Hoe je dat doet, lees je het best in de handleiding van de pc of moederbord.
Nadat het systeem is opgestart in Windows PE opent zich pas echt de herstelsuite waar verschillende tools klaar staan voor diverse rampscenario's. Zo kun je een back-up maken van het systeem op een virtuele harde schijf of je kunt via Restore from Virtual Disk het systeem herstellen. Is het systeem gecrasht, dan helpt de Postmortem Backup en Postmortem Restore om je gegevens te redden. Verder is er Boot Corrector om opstartproblemen te verhelpen, een wizard om bestanden te kopiëren naar andere gegevensdragers, een tool om drivers te installeren, een tool om een verwijderde partitie te herstellen en een functie om het netwerk te configureren.
Wanneer je lokale netwerk verbonden is met een DHCP-server zal er automatisch een netwerkverbinding worden aangelegd op het ogenblik dat de computer via de stick in Windows PE is opgestart. Is dat niet gelukt, dan kun je via de netwerkmodule van Paragon Rescue Kit handmatig een verbinding maken. Daarvoor klik je op de knop Setup Network. Vervolgens geef je een IP-adres bij het subnetmasker en de standaardgateway. Om naar een netwerkschijf te gaan, klik je op het tabblad Network drives. Vervolgens gebruik je de knop met de drie puntjes om door het netwerk heen te bladeren.


Om een gewone veiligheidskopie van de volledige harde schijf te maken, klik je op de knop Backup to Virtual Disk. Volg de wizard tot je bij het scherm komt waar je de schijf kunt selecteren die je wilt kopiëren. In het volgende venster kies je de locatie waar het programma het back-upimage moet plaatsen. Dat kan een harde schijf zijn of een locatie op een netwerkschijf. Je leest hoeveel ruimte het back-upimage in beslag zal nemen en hoeveel ruimte er nog vrij is op de doelschijf. Vervolgens zal de tool de partitie naar een virtuele container wegschrijven. Om te herstellen vanaf deze back-up-container open je Restore from Virtual Disk. Je selecteert het image en kiest de harde schijf van de pc die hersteld moet worden.Als je pc overal sloom op reageert, is het tijd voor actie. Kies in Windows de beste instellingen en je hebt voorlopig geen last meer van lange wachttijden. Hier zijn 20 tips om je pc of laptop een snelheidsboost te geven.



Op den duur staat je pc vol met oude bestanden die verspreid op je harde schijf staan opgeslagen, zoals internetresten, gebruikerssporen en tijdelijke data. Het is ondoenlijk om nutteloze bestanden telkens handmatig weg te gooien. Gelukkig bestaan er hiervoor allerlei schoonmaakprogramma's. Er is een gratis versie van CCleaner en die doet zijn werk uitstekend. Klik op Download. Op de volgende pagina kies je voor de Free-versie. Lees ook: 3 alternatieven voor CCleaner.Open het exe-bestand en kies de Nederlandse taal. Via Volgende / Installeren / Voltooien zet je CCleaner op het systeem. In de linkerkolom geef je onder Windows aan welke data je wilt weggooien. Als je ergens over twijfelt, haal je het vinkje het beste weg. Loop ook alle opties onder het tabblad Applicaties even na. Klik op Analyseren. CCleaner laat na een tijdje zien welke bestanden er voor verwijdering in aanmerking komen. Ben je het hiermee eens? Via de knop Schoonmaken / Oké gooi je de geselecteerde data definitief weg.


Veel programma's starten automatisch gelijktijdig met Windows op. Het resultaat hiervan is dat er ongemerkt veel applicaties openstaan, waardoor je pc extra rekenwerk voor zijn kiezen krijgt. Openstaande programma's herken je meestal aan de pictogrammen rechtsonder in het systeemvak. CCleaner (zie vorige tip) is in staat om ongewenste programma's uit te schakelen, zodat ze niet automatisch met het besturingssysteem opstarten. Ga naar Gereedschap / Opstarten.Selecteer onder het tabblad Windows een applicatie die je niet dagelijks gebruikt. Kies voor de optie Uitschakelen. Herhaal deze stappen voor ieder programma dat je niet gelijktijdig met Windows wilt laden. Pas wel op dat je niet de virusscanner en belangrijke drivers uitzet. Gelukkig kun je bij een vergissing eenvoudig de instellingen herstellen.De kunst is om op je pc alleen programma's te installeren die je daadwerkelijk ook gebruikt. Laat je bepaalde software al maanden links liggen, dan is het voor de systeemprestaties beter om hiervan alle programmabestanden weg te gooien. Dit regel je gemakkelijk met CCleaner. Ga naar Gereedschap / Deinstalleer programma's en selecteer de software die je wilt verwijderen. Klik vervolgens aan de rechterkant op Deinstalleren.Afhankelijk van het programma verschijnt er een wizard in beeld waarmee je de software verwijdert. Kies voor Verwijderen. Neem alle overige stappen door en sluit de wizard af.


Permalink | Comments (0)

Comments



To add a comment please login by clicking here

JC Store | JasmineCorp | JCBid |Software Development | Domain Registration | Hosting | Web Designing | Buy Books | Advertise with JCSearch | Whois | IP Locator | Add Search | Shopping | Store | Free Blogs | Free GuestBook | Free E-Cards | Free Games | Free Tutorials | Set as Home | Add to Favorite | Suggest a Site | Directory Our Portfolio | Terms of service | Free quote | Tell a Friend | Special Offer | Job Opportunities | games | Usenet Groups  
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Register a Domain Name:
.com .us .info
.org .in .name
.net .biz .asia