JasmineCorp Blogs
Updated Blogs
More .....


JCBid.com online auction Soap-boxes-display-case-of-60-pieces
Soap boxes display case of 60 pieces
JCBid.com online auction Natural-wood-craft-clothespins-display-case-of-60-pieces
Natural wood craft clothespins display c
JCBid.com online auction Pencil-tire-gauge-display-case-of-96-pieces
Pencil tire gauge display case of 96 pie
JCBid.com online auction Nylon-mesh-body-sponge-display-display-case-of-144-pieces
Nylon mesh body sponge display display c
JCBid.com online auction Plastic-craft-wiggly-eyes-display-case-of-84-pieces
Plastic craft wiggly eyes display case o
Blog by JasmineCorp | Create your own Blog

Bookmark and Share RSS Feed | Login           

http://www.pcakku.com


Nagelneu Laptop-Batterie, Laptop Akku online shop - pcakku.com
 

Accu HP Pavilion DV7 123laptopaccu.com


By pcakku288 at 2018-12-01 19:50:16

Er zijn overal wel tools of programma's voor te vinden, maar heb je echt alles nodig wat je op je computer installeert? Zorg dat je een verstandige keuze maakt wanneer je op zoek gaat naar een bepaald soort software. Je hebt waarschijnlijk niet vijf verschillende programma's nodig die allemaal ongeveer hetzelfde doen (denk vooral aan opschoonprogramma's, mediaspelers en fotobewerkingsprogramma's). Kies het programma wat voor jou het prettigst werkt, en verwijder (of vermijd) de rest.Let ook goed op dat er niet allerlei toolbars en dergelijke mee geïnstalleerd worden wanneer je een programma installeert. Een heleboel software probeert namelijk standaard ook meteen andere software op je computer te zetten. Dit kun je voorkomen door goed te lezen en niet zomaar op OK te klikken zonder te kijken of je iets kunt wegvinken.Niet genoeg opschonen en schoonmaken
Hiermee bedoelen we zowel het opschonen van de bestanden en drivers op je computer als het fysiek schoonmaken van je computer. Als er te veel rommel op je computer staat wordt hij trager en komt de harde schijf veel te vol te staan. Als je computer vol stof zit kunnen de ventilatoren niet meer zo effectief draaien waardoor je computer kan oververhitten, traag kan worden en kan crashen. En als je toetsenbord en muis smerig zijn kun je daar behoorlijk ziek van worden. Goede hygiëne, zowel virtueel als in de realiteit, is erg belangrijk voor het functioneren van je apparaat.


Vertikt je computer om op te starten? Of wil je van een pc waarvan het systeem om zeep is, alsnog je persoonlijke gegevens halen? De redding komt van een opstartbare usb-stick met noodsoftware: Paragon Rescue Kit. Zorg dat je die oplossing op voorhand maakt.Onze redder is hier te vinden. Hier wacht een stevige download van maar liefst 299 MB. Open het bestand rk14_free.exe en laat de installer zijn ding doen. Het is de bedoeling dat je de herstelsoftware vanaf een extern opstartbaar medium laat werken, met het interne systeem van de pc hoef je geen rekening meer te houden. Dat externe medium moet opstartbaar zijn. Het kan gaan om een dvd, een externe harde schijf of een usb-stick. In dit artikel gebruiken we een klein usb-stickje van 2 GB, groot genoeg om de Paragon-software en een besturingssysteem te bevatten. Lees ook: 11 tips voor snelle en simpele back-ups.


Een gouden regel wanneer je verloren bestanden wilt herstellen, is dat je zeker niet begint met een nieuwe installatie van een besturingssysteem. Probeer beter ook geen herstelsoftware op de weigerende pc te plaatsen. Installeer het liefst zo weinig mogelijk, want de kans is reëel dat je hierbij de oude (onzichtbare) gegevens overschrijft. Benader het probleem bij voorkeur met herstelsoftware vanaf een externe gegevensdrager zoals een usb-stick, een dvd of een externe harde schijf.Stop de usb-stick in de machine en open Paragon Rescue Kit 14 Free. Op die manier kom je meteen in de module om een herstelmedium te bouwen, namelijk de Recovery Media Builder. In het openingsscherm staan twee grote knoppen om een opstartbaar herstelmedium te maken: één voor een x86-systeem en één voor een x64-systeem (oftewel een 32- en een 64bit-systeem). Daarnaast is er nog een knop om de handleiding te openen en een knop om te registreren. De software is gratis, maar als je niet meteen registreert, moet je dat straks alsnog doen.



In het volgende scherm lijkt het alsof je slechts twee keuzemogelijkheden hebt en dat is niet helemaal waar. In Advanced mode kun je het netwerk wijzigen en in Use ADK/WAIK word je naar een Windows-download van meer dan 5 GB geleid. In de meeste gevallen heb je geen van beide opties nodig. Volg de kleine aanwijzing links onderaan: To continue, click Next. Dat doen we. Wie daarnet nog niet heeft geregistreerd, moet dat in het volgende scherm wél doen. Dat betekent dat je (gratis) een productsleutel en een serienummer moet aanvragen. Beide gegevens belanden onmiddellijk in je mailbox. We willen wil best aannemen dat Paragon geen spam zal sturen, maar voor dergelijke registraties gebruiken we toch veiligheidshalve een speciale wegwerp-mailbox.
In allerlei situaties willen bedrijven, producten en diensten je e-mailadres weten. In de meeste gevallen belooft men om je gegevens niet vrij te geven, maar wij geloven al lang niet meer in sprookjes. Gegarandeerd word je daarna overspoeld door spamberichten. Om dat te vermijden, maak je snel een wegwerpmailadres bij bijvoorbeeld Trashmail of Mailinator. Bij Trashmail bepaal je zelf hoelang dit mailadres moet werken: één keer, twee keer of een aantal seconden, uren, dagen. De mails worden automatisch doorgestuurd naar je echt mailadres dat op deze manier buiten schot blijft. Ironisch genoeg moet je dan wel TrashMail.com vertrouwen met je persoonlijk mailadres. Bij Mailinator is elk adres voor de @mailinator.com openbaar, maar daar hoef je verder helemaal geen gegevens achter te laten.


Om de usb-stick opstartbaar te maken, zal de wizard een besturingssysteem op de usb-stick installeren. Je hebt de keuze uit Microsoft Windows PE (een soort lightversie van Windows) of Linux. In dit voorbeeld gaan we voor Windows PE. Klik op Next zodat je in het volgende venster de gegevensdrager kunt selecteren waarop de herstelsoftware zal komen. Dat kan een iso-bestand zijn dat je daarna op een dvd brandt of een usb-stick. Je ontvangt nog een ultieme waarschuwing dat door verder te gaan de inhoud van de usb-stick verloren gaat. Bevestig en enkele minuten later ontvang je de boodschap dat de opstartbare stick klaar is voor gebruik.Heb je een externe schijf met mediabestanden op de mini-pc aangesloten? Kodi is in staat om de inhoud hiervan te indexeren en alle films, series en muziek in een mooie gebruikersomgeving te presenteren. Gunstig is dat het programma ook filminformatie en fraaie afbeeldingen aan de mediabibliotheek toevoegt. Ga naar Video's / Bestanden / Toevoegen video's / Bladeren en kies voor de aangesloten usb-schijf. Blader zo nodig naar de juiste map met mediabestanden, waarna je bevestigt met OK. Bedenk een logische naam voor de toegevoegde locatie en kies OK. Geef aan wat voor mediabestanden er in de map aanwezig zijn. Je hebt keuze tussen de opties Series, Muziekvideo's en Speelfilms. Kodi haalt informatie over de videobestanden op bij een internetbron. Voor speelfilms gebruik je bijvoorbeeld The Movie Database en voor series The TVDB.



Wanneer je films op de externe schijf in submappen bewaart, selecteer dan ook de optie Ook onderliggende mappen scannen. Zodra je bevestigt met OK, gaat Kodi je mediacollectie indexeren. In het hoofdmenu is nu de categorie Tv-series of Speelfilms beschikbaar. Klik daarop om de catalogus te zien. Vouw het menu aan de linkerkant open en kies de gewenste lay-out. Bij de optie Fanart zijn bijvoorbeeld afbeeldingen en samenvattingen van alle films aanwezig. Klik op een film om het afspelen te starten. Wil je muziekbestanden toevoegen aan Kodi? Kies in het hoofdmenu voor Muziek en herhaal deze stap om albums ook in de catalogus op te nemen.
Gebruiken meerdere gezinsleden je home-theater-pc om films te kijken? Wanneer je Kodi naar jouw eigen smaak hebt ingericht, is het vervelend als andere personen instellingen wijzigen en nieuwe content toevoegen. Je lost dit probleem op door in het programma meerdere gebruikers aan te maken. Ga naar Systeem / Profielen en klik op Profiel toevoegen. Je bedenkt vervolgens een profielnaam, waarna je kiest voor Klaar. Klik op OK en vul in het volgende scherm eventueel een wachtwoord in. Houd er rekening mee dat je bij het gebruik van een wachtwoord, ook voor het hoofdaccount een wachtwoord moet instellen. Beslis verder of je medialocaties met het hoofdaccount wilt delen. Het staat je ook vrij om de catalogus gescheiden te houden. Bevestig met OK en bepaal of je de instellingen van het hoofdaccount wilt overnemen. Het voordeel hiervan is dat je geen audio- en video-instellingen hoeft aan te passen. Kies in dat geval voor Standaard kopiëren. De volgende keer dat je Kodi opstart, geef je aan welk account je wilt gebruiken.


Met de Intel Compute Stick of een andere mini-pc lukt het ook om draadloos mediabestanden te streamen vanaf bijvoorbeeld een NAS. Gebruik hiervoor bij voorkeur bestanden die weinig bandbreedte opeisen, zoals mp3'tjes of gecomprimeerde rips van dvd's. Kodi herkent gedeelde mappen en mediaservers in je netwerk. Navigeer naar Video's / Bestanden / Toevoegen video's / Bladeren. Wanneer je bestanden bij een mediaserver zijn ondergebracht op bijvoorbeeld een NAS, kies je voor UPnP apparaten. Als het goed is verschijnt automatisch de naam van de mediaserver in beeld. Volg de instructies uit stap 6 om de gewenste map met mediabestanden toe te voegen en hieraan een internetbron te koppelen. Het is ook mogelijk om de inhoud van gedeelde netwerkmappen via het Samba-protocol aan Kodi toe te voegen. In dat geval kies je in het menu voor Windowsnetwerk (SMB). Bij deze optie is het meestal noodzakelijk om de gebruikersnaam en het wachtwoord van de netwerkbron op te geven.


Permalink | Comments (0)

Comments



To add a comment please login by clicking here

JC Store | JasmineCorp | JCBid |Software Development | Domain Registration | Hosting | Web Designing | Buy Books | Advertise with JCSearch | Whois | IP Locator | Add Search | Shopping | Store | Free Blogs | Free GuestBook | Free E-Cards | Free Games | Free Tutorials | Set as Home | Add to Favorite | Suggest a Site | Directory Our Portfolio | Terms of service | Free quote | Tell a Friend | Special Offer | Job Opportunities | games | Usenet Groups  
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Register a Domain Name:
.com .us .info
.org .in .name
.net .biz .asia