JasmineCorp Blogs
Updated Blogs
More .....


JCBid.com online auction Soap-boxes-display-case-of-60-pieces
Soap boxes display case of 60 pieces
JCBid.com online auction Natural-wood-craft-clothespins-display-case-of-60-pieces
Natural wood craft clothespins display c
JCBid.com online auction Pencil-tire-gauge-display-case-of-96-pieces
Pencil tire gauge display case of 96 pie
JCBid.com online auction Nylon-mesh-body-sponge-display-display-case-of-144-pieces
Nylon mesh body sponge display display c
JCBid.com online auction Plastic-craft-wiggly-eyes-display-case-of-84-pieces
Plastic craft wiggly eyes display case o
Blog by JasmineCorp | Create your own Blog

Bookmark and Share RSS Feed | Login           

http://www.pcakku.com


Nagelneu Laptop-Batterie, Laptop Akku online shop - pcakku.com
 

Accu FUJITSU Lifebook NH751 123laptopaccu.com


By pcakku288 at 2018-11-30 20:20:44

Sorteer je programma's op grootte om te zien welke de meeste ruimte in beslag nemen.

Na het verwijderen van een programma blijven er soms resten achter. Dit kun je voorkomen met Revo Uninstaller. Deze tool heeft een betaalde en gratis versie. Met de gratis versie kun je al prima uit de voeten. Revo Uninstaller toont een overzicht van je programma's met de mogelijkheid de de-installatie te starten. Nadat deze is afgerond, gaat Revo Uninstaller op zoek naar 'achterblijvertjes' op schijf en in je register. Deze resten kun je vervolgens laten verwijderen.
Revo Uninstaller verwijdert niet alleen programma's, maar ruimt ook achtergebleven bestanden en registerinstellingen op.

Voor de flinke schoonmaak is het prettig om meerdere programma's gelijktijdig te kunnen verwijderen. Dit wordt ook wel 'batch uninstall' genoemd. IObit Uninstaller heeft deze functie aan boord. Activeer Meervoudig wissen en plaats een vinkje bij alle programma's die je wilt de-installeren. Zet de de-installatieprocedure in met de knop Wissen.IObit Uninstaller heeft één nadeel: er wordt regelmatig gevraagd om een ander programma van de makers te installeren. Dit gebeurt bijvoorbeeld als IObit Uninstaller meldt dat er een nieuwe versie beschikbaar is. Als je even niet oplet en het vinkje niet verwijdert, wordt de extra software geïnstalleerd.


In dit artikel geven we je 15 tips om problemen op te lossen met je NAS en om deze te upgraden. Je leert bijvoorbeeld wat je kunt doen als een schijf in RAID defect raakt en wat allerlei pieptonen betekenen.
Veel NAS-systemen hebben ondersteuning voor meerdere harde schijven. Een extra harde schijf in je NAS heeft als voordeel dat je twee schijven in RAID kunt zetten, waardoor je NAS sneller wordt (RAID0) of de NAS beter bestand is tegen crashes (RAID1). Synology biedt een handige RAID-rekenmachine, zodat je eenvoudig kunt zien welke configuratie optimaal is voor jou. Het maakt hierbij niet uit of je een ander NAS-merk hebt, je moet alleen even opletten dat de RAID-vormen SHR en SHR-2 van Synology zelf zijn. Deze vind je niet terug bij andere NAS-merken. Je vindt de rekentool hier. Lees ook: Wat kun je precies met een NAS?
We werken in dit artikel de tips veelal uit voor Synology en QNAP. Heb je een andere NAS, dan werken veel dingen op vergelijkbare wijze, zoek even in je handleiding de precieze stappen op.


Ben je nog niet helemaal bekend met de begrippen in dit artikel? Hier leggen we je ze stuk voor stuk uit.RAID is geen back-up, de schijven zijn immers live-kopieën van elkaar. Je kunt echter een back-up maken van je NAS naar een usb-schijf of naar een andere NAS. Op vrijwel iedere NAS met een usb-poort is een back-up naar een externe schijf mogelijk en je kunt dan zelf kiezen waarvan je een back-up wilt hebben. Ook kun je doorgaans een back-up maken naar een andere NAS of zelfs clouddienst. In DSM van Synology ga je voor het maken van back-ups naar het programma Backup en replicatie. Om bij een QNAP-NAS een back-up te maken klik je in het menu op Backup-manager. Via wizards kun je de gewenste back-uptaken instellen.



Er komt een moment dat je NAS vol is en je meer schijfruimte nodig hebt. Heb je een NAS met een lege schijfpositie, dan kun je doorgaans een extra schijf inprikken. Heb je geen ruimte over, bijvoorbeeld bij een NAS met twee schijfposities, dan zul je de schijven moeten verwisselen. Gebruik je (zoals doorgaans het geval is bij een dualbay-NAS) RAID1 waarbij beide schijven een kopie zijn van elkaar, dan vervang je eerst één van de schijven en bouw je de RAID-configuratie op. Vervolgens vervang je de overgebleven oude schijf ook door een grotere, waarna je na het opbouwen van de RAID-configuratie meer schijfruimte tot je beschikking hebt. Je kunt ook volledig opnieuw beginnen en lege schijven in je NAS zetten. Dan zul je de data opnieuw op je NAS moeten zetten, bijvoorbeeld door een oude schijf te verbinden via usb of eSATA waarna je de gegevens kopieert.


In Synology haal je met File Station in het geval van een lege schijf je bestanden van de oude schijf weer terug.

Als je installatieproblemen hebt met je NAS, kan het helpen de harde schijven eens goed op fouten te controleren. Hiervoor is het bijvoorbeeld handig om een schijftest uit te voeren, door middel van een diagnostische test van de fabrikant. Sluit daarvoor de schijf aan op een desktopcomputer. Voor bijvoorbeeld Seagate is er SeaTools for Windows dat korte en langere diagnostische tests kan uitvoeren. Soortgelijke programma's zijn beschikbaar voor schijven van WD en Hitachi.
Als een harde schijf in RAID gecrasht is, geeft je NAS een pieptoon. Open het opslagbeheer van je NAS en blader je naar de schijven. Een van de schijven zal hier aangeven dat deze defect is. Deze schijf kun je handmatig vervangen. Het is nu nodig om de RAID-array opnieuw op te bouwen. Meestal heet die optie Herstellen in de NAS-interface, waar je de optie krijgt de nieuwe schijf toe te voegen. Voor RAID1, RAID5 of RAID6 heb je een schijf nodig die minstens net zo groot is als de oude schijf.


In dit geval werken beide schijven correct, maar als dat niet zo is, kun je dat op dit tabblad inzien.

Indien je NAS helemaal niet meer te redden is, kun je de schijven in bijvoorbeeld Ubuntu mounten door alle NAS-schijven met eSATA of usb te verbinden met de pc. Je maakt een Ubuntu-opstart-usb door het iso-bestand te downloaden vanaf de Ubuntu-website. Maak er een opstartbare usb-stick van of brand het op een dvd. In Ubuntu klik je op de Ubuntu-knop, typ je Terminal en druk je op Enter. Typ nu de volgende commando's om je schijf te mounten: sudo -i en daarna apt-get install mdam. Kies tijdens de installatie van mdam voor No configuration. Gebruik daarna het volgende commando: apt-get install lvm2. Ten slotte mount je het volume met mdadm -Asf && vgchange -ay en open je Nautilus om de bestanden in te zien door links op het mapicoon te klikken.
Op het moment dat je NAS niet langer wil opstarten, is het aan te raden de NAS even uit te zetten en de stroom er daarna af te halen. Daarna kun je proberen te starten met eerst één schijf of - indien zonder succes - met andere of alle schijven losgekoppeld. Haal wel steeds de stroom eraf. Zorg er ook voor dat er geen usb-apparaten aan zijn gekoppeld. Werken geen van deze stappen, dan blijft alleen de mogelijkheid over om de NAS opnieuw in te stellen.



Dropbox heeft een cache-map die door veel schoonmaakprogramma's over het hoofd wordt gezien. De map zelf mag je niet verwijderen, de inhoud (inclusief onderliggende mappen) wel. Druk op Windows-toets+R en geef de opdracht %HOMEPATH%\Dropbox\.dropbox.cache gevolgd door Enter. Selecteer alle inhoud met de toetscombinatie Ctrl+A en druk op de Del-toets om de bestanden en mappen te verwijderen.
Als je een NVIDIA-grafische kaart/processor in je computer hebt, is de kans groot dat je overbodige stuurprogramma-versies bewaart. Deze staan in C:\Program Files\NVIDIA Corporation\Installer2 en/of C:\NVIDIA. Open de mappen met Windows Verkenner. Selecteer alle bestanden met Ctrl+A en kijk met de rechtermuisknop / Eigenschappen hoeveel ruimte je misloopt. Verwijder de bestanden met de Del-knop. Net als bij de vorige tip mag je deze basismappen niet verwijderen, maar wel alle inhoud van de mappen Installer2 en NVIDIA.
Verwijder overbodige oude versies van NVIDIA-drivers met de Windows Verkenner.

In de verkenner zie je hoeveel schijfruimte een bestand in beslag neemt. Deze informatie wordt niet getoond bij mappen. Folder Size Explorer lijkt op Windows Verkenner en kan dit wel. Het programma toont voor elke map de omvang van de inhoud. Omdat dit 'live' wordt berekend, werkt Folder Size Explorer wel traag, waardoor je hem niet snel als verkenner-vervanger zult gebruiken. Wel handig om in te zetten als je bezig bent met het opschonen van je mappen.


Folder Size Explorer lijkt op de Windows Verkenner, maar toont ook de omvang van mappen.

TreeSize komt regelmatig aan bod en mag ook in dit artikel niet ontbreken, al is het alleen al omdat het sneller werkt dan Folder Size Explorer. Als je bijvoorbeeld de omvang van alle mappen in je Dropbox wilt zien, klik je met de rechtermuisknop op deze map en kies je TreeSize Free. Er wordt een snelle inventarisatie gemaakt waarna de mappen verschijnen, keurig op grootte gesorteerd. Net als Folder Size Explorer is TreeSize een hulpmiddel om ruimtevreters, bijvoorbeeld 'vergeten bestanden', op te sporen. Wat je vervolgens doet met de bestanden doet, is aan jou.
TreeSize Free helpt bij het identificeren van mappen die veel ruimte in beslag nemen.

Een NAS maakt net als een Windows-pc tijdelijke bestanden aan. Het voert te ver om deze bestanden op te zoeken en te verwijderen. Je moet hiervoor niet alleen expert zijn, het kan ook de stabiliteit/toegang tot je gegevens in gevaar brengen. Beperk je dus tot je eigen bestanden als je ruimte op je NAS wilt vrijmaken. Hierbij biedt TreeSize een helpende hand zodat je mappen met veel of grote bestanden snel hebt gevonden.


Permalink | Comments (0)

Comments



To add a comment please login by clicking here

JC Store | JasmineCorp | JCBid |Software Development | Domain Registration | Hosting | Web Designing | Buy Books | Advertise with JCSearch | Whois | IP Locator | Add Search | Shopping | Store | Free Blogs | Free GuestBook | Free E-Cards | Free Games | Free Tutorials | Set as Home | Add to Favorite | Suggest a Site | Directory Our Portfolio | Terms of service | Free quote | Tell a Friend | Special Offer | Job Opportunities | games | Usenet Groups  
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Register a Domain Name:
.com .us .info
.org .in .name
.net .biz .asia