JasmineCorp Blogs
Updated Blogs
Computer Support Blog
Essensial Software for Web Based Support
HP Server and Desktop
HP ILO - Remote Tech-Support Software
More .....


JCBid.com online auction Soap-boxes-display-case-of-60-pieces
Soap boxes display case of 60 pieces
JCBid.com online auction Natural-wood-craft-clothespins-display-case-of-60-pieces
Natural wood craft clothespins display c
JCBid.com online auction Pencil-tire-gauge-display-case-of-96-pieces
Pencil tire gauge display case of 96 pie
JCBid.com online auction Nylon-mesh-body-sponge-display-display-case-of-144-pieces
Nylon mesh body sponge display display c
JCBid.com online auction Plastic-craft-wiggly-eyes-display-case-of-84-pieces
Plastic craft wiggly eyes display case o
Blog by JasmineCorp | Create your own Blog

Bookmark and Share RSS Feed | Login           

http://www.pcakku.com


Nagelneu Laptop-Batterie, Laptop Akku online shop - pcakku.com
 

Accu Acer Aspire 4741Z 123laptopaccu.com


By pcakku288 at 2018-11-29 08:01:44

De inhoud van je OneDrive wordt standaard niet volledig gedownload naar je computer. De bestanden zijn op afroep beschikbaar en worden, met een kleine vertraging, binnengehaald als je ze probeert te openen. Met een kleine aanpassing zorg je ervoor dat je wel alle bestanden van je OneDrive binnenhaalt. Open de OneDrive-app via je startscherm. Ga via de Charms-balk naar Instellingen / Opties. Activeer de optie Al mijn OneDrive-bestanden offline beschikbaar maken. Als je beperkte opslagruimte hebt, bijvoorbeeld omdat je systeem een kleine SSD heeft, kun je deze tip beter overslaan.Tip 18 Verander een instelling om ervoor te zorgen dat Windows 8.1 de volledige inhoud van je OneDrive automatisch downloadt.De zoekfunctie van Windows 8.1 is flink uitgebreid. In de basis werkt de zoekfunctie zo eenvoudig, dat veel mensen alleen de omslachtige manier kennen via de optie Zoeken in de Charms-balk. Je kunt echter direct beginnen met typen zodra je het startscherm voor je neus hebt. De zoekfunctie vindt bestanden, instellingen, muziek en kan programma's starten. Zoektermen blijven niet beperkt tot je eigen computer, er worden ook resultaten op internet getoond via Bing (de zoekdienst van Microsoft). De koppeling tussen je lokale inhoud van je computer en content op internet loopt bijna naadloos in elkaar over. Als je bijvoorbeeld een liedje zoekt, kom je via de zoekfunctie snel uit bij de mp3 op je harde schijf, de muziekclip op YouTube en het liedje in Xbox Music (de muziekdienst van Microsoft).


Programma's kunnen de opstarttijd van een computer flink vertragen. Toch zijn het soms programma's die je nodig hebt. Door ze allemaal tegelijk te starten, blijft het systeem traag. Het programma Startup Delayer heeft een simpele oplossing voor dit probleem.Het systeem wordt een stuk sneller bruikbaar door de opstartmomenten van de programma's te verdelen. Zo kun je met Startup Delayer de virusscanner als eerste laten opstarten, maar bijvoorbeeld een updateservice van een minder belangrijk programma pas later starten, uitschakelen of zelfs maar een dag in de week laten starten. Lees ook: 15 gratis programma's voor schijfbeheer.Als Startup Delayer de eerste keer opent, kun je via een schuifbalk aangeven wat je belangrijker vindt: snel opstarten of gelijkmatig opstarten. Hiermee wordt bepaald hoe zwaar de belasting op de harde schijf en processor mogen zijn voordat een vertraagde applicatie mag starten.


Via drie tabbladen kunnen Opstart-Apps, Lopende taken en Services worden geconfigureerd. Door met de rechtermuisknop op een programma te klikken, wordt een uitgebreid menu weergegeven. Zo kun je notities toevoegen, een applicatie stoppen en, nog belangrijker, een applicatie vertragen of helemaal uitschakelen. Zodra een applicatie is vertraagd, komt het bovenaan in de lijst te staan. Uitgeschakelde applicaties komen onderin te staan. Standaard is het vertragen uitgesteld tot de processor en harde schijf minder belast zijn (zoals aangegeven toen het programma de eerste keer opstartte). Je kunt ook handmatig een vertragingstijd instellen en de betaalde premiumversie biedt de mogelijkheid specifieke dagen aan te geven. De mogelijkheid om zelf een programma als opstart-app toe te voegen is er ook. Zo kun je programma's die je standaard gebruikt gelijk op laten starten. Denk aan Word en Outlook of een favoriete website.Wie nog een harde schijf gebruikt, zal Startup Delayer op prijs stellen. Door de programma's niet allemaal tegelijk te starten, is de computer een stuk sneller bruikbaar. Het is wel jammer dat sommige handige features alleen beschikbaar zijn in de premiumversie. Zo kun je met alleen met de premiumversie dagen instellen, lopende taken toevoegen als opstart-app en profielen opslaan. Toch biedt de standaardversie ruim voldoende mogelijkheden om het programma te gebruiken. Het vertragen van de opstartmomenten is een perfecte oplossing om wat sneller aan het werk te kunnen. Overigens zijn er ook nog andere manieren om Windows sneller op te laten starten.



Windows 10 wordt door velen beschouwd als een fijn en goed besturingssysteem. Toch heeft het OS wat last van kinderziektes en is ook nog lang niet alle software ermee compatibel. Daarom kan het nodig zijn toch nog even Windows 7 of Windows 8.1 te installeren, of zelfs Linux.
In dit artikel leggen we je uit hoe je een ander besturingssysteem naast Windows 10 kunt installeren. We richten ons hiervoor op Windows 7, Windows 8.1 en Ubuntu 14.04 LTS. Voordat je begint met de installatie, gaan we een aantal dingen voorbereiden, zodat je straks niet voor verrassingen komt te staan.De eerste voorbereiding die je moet treffen, is dat je zult moeten checken of je huidige Windows 10 opstart in BIOS of met UEFI. Deze informatie hebben we later in het proces nodig. Dit kun je eenvoudig achterhalen door op Windows-toets+R te drukken. Vervolgens typ je msinfo32 en druk je op Enter. In het Systeemoverzicht dat nu verschijnt, zie je bij BIOS-modus óf UEFI of Verouderd, waarbij die laatste optie aangeeft dat je gebruikmaakt van een BIOS.Wil je Windows 7 naast Windows 10 gaan draaien, dan moet je de Secure Boot-optie in de UEFI uitschakelen, anders kan Windows 7 niet opstarten. Ubuntu heeft al sinds enige tijd ondersteuning voor Secure Boot en kan daar dus prima mee overweg. Windows 8 heeft er ook geen problemen mee. Zorg er ook voor dat de Fast Boot-optie is uitgeschakeld in UEFI.


In de systeeminformatie van Windows kun je eenvoudig zien of je pc UEFI of BIOS gebruikt. Is het UEFI, zet dan even Fast Boot uit en - als je Windows 7 gaat installeren -ook Secure Boot.

Wat je verder nog nodig hebt, is ten minste één usb-stick om vanaf op te starten. Hier plaatsen we de installatiebestanden van Windows 7, 8.1 of Ubuntu 14.04 LTS op. Je kunt de Windows-iso's hier downloaden. Zorg dat je ook een productsleutel van de juiste Windows-versie hebt. Als je die invult, kun je de Windows-installatie binnenhalen. Als je een dvd hebt van Windows, kun je die natuurlijk ook gebruiken en kun je de stappen voor de usb-stick (stap 7) overslaan. Voor Ubuntu kun je natuurlijk hier terecht. Klik hier op Download / Ubuntu Desktop en download Ubuntu 14.04.3 LTS, we gebruiken de 64bit-versie.
Op de website van Microsoft heb je de mogelijkheid om de Windows 8.1- en Windows 7-installatiebestanden binnen te halen.

Als je je oude Windows7- of -8.1-installatie hebt geüpgraded naar Windows 10, gebruikt je nieuw installatie dezelfde productsleutel als je oude Windows-installatie. Het was erg fijn geweest als het mogelijk zou zijn om nu Windows 7 of 8.1 naast Windows 10 te gebruiken met dezelfde productsleutel, maar helaas staat Microsoft dat niet toe. Je zult dus op een andere manier aan een licentie moeten komen, omdat maar een Windows met dezelfde licentie geactiveerd kan zijn.



Wat je eventueel kunt doen, is een zogenaamde Windows Insider worden. Je mag dan een testversie van Windows 10 gebruiken met enkele beperkingen. Op deze manier kun je Windows deactiveren en je licentie hergebruiken op Windows 7/8.1. Dit is wel op eigen risico, de testversie is niet altijd stabiel.De laatste vereiste is dat je genoeg vrije ruimte op de harde schijf beschikbaar hebt. Dit kun je eenvoudig controleren door je verkenner te openen en te klikken op Deze pc. Vervolgens zoek je de schijf met de Windows-vlag, dat zal bijna altijd schijf C: zijn en check je de hoeveelheid schijfruimte. Voor Windows 7 en 8.1 heb je minimaal 60 GB nodig en je wilt natuurlijk ook nog wat ruimte overhouden op je Windows 10-installatie, dus met 80 GB vrije ruimte kom je al ergens. Voor Ubuntu 14.04 LTS is 30 GB al meer dan genoeg, dus dan kom je op 50 GB vrije schijfruimte minimaal.


Voordat je echt gaat beginnen, is het een absolute must om een back-up te maken van je Windows-installatie. Gebruik hiervoor je standaard back-upprogramma, of de ingebouwde Windows-back-upfunctie. Het enige wat je voor deze laatste nodig hebt, is een tweede harde schijf of een externe usb-schijf. Als je de back-up eenmaal hebt gemaakt, heb je later de mogelijkheid om zonder problemen Windows 10 naar de huidige staat te herstellen, mocht er iets fout zijn gegaan.Je start de back-up als volgt. Open Configuratiescherm > Systeem en beveiliging. Klik op Back-up maken en terugzetten (Windows 7). Klik links op Een systeemkopie maken, kies of je de back-up wilt opslaan op een harde schijf of op een netwerklocatie en klik op Volgende. Automatisch worden alle benodigde schijven meegenomen in de back-up dus klik op Back-up starten om de back-up te starten. Als je nu in geval van nood de back-up wilt herstellen, zul je op een andere computer een opstartbare Windows 10-usb-stick moeten maken. Vervolgens krijg je vanaf die installatie de optie om de back-up terug te zetten.


Permalink | Comments (0)

Comments



To add a comment please login by clicking here

JC Store | JasmineCorp | JCBid |Software Development | Domain Registration | Hosting | Web Designing | Buy Books | Advertise with JCSearch | Whois | IP Locator | Add Search | Shopping | Store | Free Blogs | Free GuestBook | Free E-Cards | Free Games | Free Tutorials | Set as Home | Add to Favorite | Suggest a Site | Directory Our Portfolio | Terms of service | Free quote | Tell a Friend | Special Offer | Job Opportunities | games | Usenet Groups  
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Register a Domain Name:
.com .us .info
.org .in .name
.net .biz .asia