JasmineCorp Blogs
Updated Blogs
More .....


JCBid.com online auction Soap-boxes-display-case-of-60-pieces
Soap boxes display case of 60 pieces
JCBid.com online auction Natural-wood-craft-clothespins-display-case-of-60-pieces
Natural wood craft clothespins display c
JCBid.com online auction Pencil-tire-gauge-display-case-of-96-pieces
Pencil tire gauge display case of 96 pie
JCBid.com online auction Nylon-mesh-body-sponge-display-display-case-of-144-pieces
Nylon mesh body sponge display display c
JCBid.com online auction Plastic-craft-wiggly-eyes-display-case-of-84-pieces
Plastic craft wiggly eyes display case o
Blog by JasmineCorp | Create your own Blog

Bookmark and Share RSS Feed | Login           

http://www.pcakku.com


Nagelneu Laptop-Batterie, Laptop Akku online shop - pcakku.com
 

Accu Dell Vostro 1720 123laptopaccu.com


By pcakku288 at 2018-11-25 01:07:52

Het toetsenbord is voorzien van toetsverlichting en een numeriek veld.Toshiba's P50T is één van de eerste notebooks met een UHD-scherm en we kunnen niet anders zeggen dan dat het scherm er fantastisch uitziet. Pixels zijn niet zichtbaar en letters en foto's zijn haarscherp. Wel loop je net als bij andere hoge-resolutie-schermen op tegen het 'probleem' dat het scherm vooralsnog teveel pixels heeft voor sommige toepassingen. Zo zijn afbeeldingen op veel websites niet scherp. Kwalijker is dat Windows 8.1 zelf niet nog steeds niet helemaal klaar is voor UHD. Zo hebben sommige programma's die draaien in het systeemvak onscherpe letters en heeft zelfs het standaardonderdeel Apparaatbeheer nog altijd onscherpe letters.Het UHD-scherm heeft een goede inkijkhoek en kleurweergave.De kleurweergave van het scherm is erg goed doordat Toshiba het scherm in de fabriek heeft gekalibreerd en levert het programma ChromaTune mee om de ingestelde kleurprofielen te selecteren. Ook de inkijkhoek en het contrast zijn erg goed. Het enige dat een beetje tegenvalt is de schermhelderheid, die is aan de lage kant. Dat wordt versterkt doordat Toshiba heeft gekozen voor een glanzend afgewerkt aanraakscherm


De prestaties van de P50T zijn door de snelle processor en krachtige grafische kaart erg goed. Een systeemscore van 5354 in PCMark 7 laat zien dat dit een vlotte laptop is. De grafische kaart valt gezien de score van P2944 in 3D Mark 11 in het middensegment. Voor desktopgebruik is de kaart meer dan krachtig genoeg. Gamen in de UHD-resolutie kun je ondanks de krachtige hardware vergeten. Je zult je echt moeten beperken tot een Full HD-resolutie om enigszins speelbaar te gamen.Opvallend is dat deze laptop een heethoofd is. De koeling slaat ook bij wat minder zware taken snel aan. Hierdoor wordt de palmsteun aan de rechterkant warm. Hinderlijk is dat de luchtuitlaat waar veel warme lucht uit komt aan de rechterkant is geplaatst. Precies de plek waar je wellicht een externe muis zult gebruiken. Ook als de laptop niet bezig, valt op dat er constant warme lucht uit de laptop komt.Toshiba's Satellite P50T valt vooral op door het uitstekende UHD-scherm. Het beeld is haarscherp en door de kalibratie zijn de kleuren uitstekend. De hardware die Toshiba in de laptop toepast is modern en de prestaties van de P50T zijn voor alledaag gebruik dan ook erg goed. De P50T is hierdoor een goede desktopvervanger. Dat de laptop vooral bedoeld is voor bureaugebruik en niet voor onderweg blijkt wel uit de koeling en de accuduur. De koeling laat snel van zich horen en de accu houdt het daarbij niet bijzonder lang uit. Jammer is ook dat Toshiba geen SSD heeft geplaatst, dat zou de prestaties nog een stuk beter maken. Gamen op een UHD-resolutie is zelfs voor de meest krachtige desktop grafische kaart een klus die maar net vervuld kan worden en van de midrange AMD Radeon R9 M265X kun je dat dan ook niet verwachten. Uiteraard kun je wel naar 4K-filmmateriaal kijken, al is er momenteel vrijwel geen 4K-content beschikbaar. Het enige waar je momenteel echt makkelijk aan kunt komen zijn een paar titels op Netflix.



Als je een nieuwe SSD hebt uitgezocht en binnen hebt, wil je natuurlijk zo snel mogelijk aan de slag. Om relatief snel over te kunnen stappen op je SSD, kun je je bestaande installatie klonen naar je SSD.Het overstappen op een SSD kun je gebruiken als een mooie gelegenheid om je pc van een verse Windows-installatie te voorzien. Indien je hier de mogelijkheid voor ziet, zouden we je dat zeker aanraden. Heb je hier echter geen tijd voor omdat je Windows-installatie veel geïnstalleerde programma's heeft, dan kun je de installatie op je harde schijf ook klonen naar je nieuwe SSD, zodat je je pc direct na het inbouwen weer kunt gebruiken. Lees ook: SSD's getest - Welke SSD moet ik kopen?Wanneer je een harde schijf gaat vervangen door een SSD, dan is het heel goed mogelijk dat de SSD minder opslagruimte heeft dan de harde schijf die je gaat vervangen. Zelfs de goedkoopste laptops hebben veelal harde schijven van minstens 320 gigabyte. SSD's in de populaire 250GB-klasse hebben dus al een stuk minder opslagcapaciteit. De Crucial MX 100 256 GB die we voor dit artikel gebruiken, heeft bijvoorbeeld een capaciteit van 238 GB na formatteren. Zorg ervoor dat je, voordat je gaat klonen, op je harde schijf niet meer dan de nettocapaciteit van je nieuwe SSD in gebruik hebt. Zo voorkom je problemen met het klonen. Je kunt via de verkenner een eerste schoonmaakactie doen door met rechts op de schijf te klikken en te kiezen voor Eigenschappen.


Open het tabblad Algemeen en kies Schijfopruiming. Selecteer de diverse onderdelen en klik op Systeembestanden opschonen. Je kunt je harde schijf nog verder opruimen met bijvoorbeeld CCleaner om te zien hoeveel ruimte je hiermee wint. Uiteraard verwijder je programma's die je niet per se nodig hebt via het configuratiescherm, klik op Programma's en kies Een programma verwijderen. Selecteer het programma en klik op Verwijderen. Kom je nog steeds ruimte tekort, dan kun je grote bestanden opsporen met WinDirStat. Blijkt nu dat je niet onder de grens voor de gewenste SSD kunt uitkomen, dan is het wellicht verstandig om een grotere SSD aan te schaffen.Windows kan via Schijfopruiming zelf al een hoop overbodige zaken verwijderen.Klonen kan op drie manieren: je kunt de informatie op de schijf direct naar de SSD klonen door de SSD aan te sluiten middels een usb-naar-SATA-adapter. In een desktop-pc kun je de bestaande harde schijf ook direct klonen naar je nieuwe SSD door de SSD naast je harde schijf aan te sluiten in je systeem. Daarnaast is het bij sommige kloonsoftware mogelijk om eerst een image te maken van de bestaande installatie op een externe harde schijf, en dit image vervolgens terug te zetten op de SSD. Het voordeel van die laatste methode is dat je geen usb-naar-SATA-adapter nodig hebt als je al een usb-schijf hebt en voor het klonen een laptop gebruikt.


In dit artikel laten we je zien hoe je een bestaande installatie direct kloont met behulp van het gratis programma MiniTool Partition Wizard en het bij sommige SSD's meegeleverde Acronis True Image 2014 HD (onder andere bij de Crucial MX100 die elders in dit nummer een Redactie TIP krijgt). Daarnaast laten we je zien hoe je een SSD kloont met een usb-schijf als tussenstap met behulp van Acronis True Image 2014 HD. Uiteraard zorg je altijd voor een goede back-up van je gegevens voordat je aan de slag gaat met de kloonsoftware.SSD's worden steeds vaker kaal verkocht. Toch is er een aantal accessoires eigenlijk onmisbaar. Ga je een SSD inbouwen in een desktop-pc die enkel 3,5inch-inbouwposities heeft, dan heb je een inbouwplaatje nodig. Hier schroef je de SSD op vast, waarna hij netjes in de 3,5inch-inbouwpositie past. Dit inbouwplaatje wordt meestal niet meegeleverd en dien je los aan te schaffen. Samsung levert sommige SSD's optioneel met een inbouwkitjes en OCZ levert bij de duurdere SSD's wel een inbouwplaatje mee. Ga je een SSD inbouwen in een notebook, dan is een usb-naar-SATA-adapter handig en - afhankelijk van de software waar je mee wilt klonen - onmisbaar.



Een usb3.0-variant is handig, maar een goedkopere usb2.0-variant volstaat voor dit eenmalige klusje ook. Samsung levert een dergelijke usb-adapter eveneens in een optioneel kitje. Bij een schone installatie heb je een dergelijke adapter uiteraard niet nodig. Als je een kloonprogramma hebt dat eerst een image kan maken op een usb-schijf, heb je de adapter ook niet nodig. Als je een SSD gaat inbouwen in een desktop-pc heb je genoeg aan een SATA-kabeltje, je kunt de SSD immers naast de harde schijf aansluiten om hem te klonen. Soms heb je naast het inbouwplaatje en SATA-kabel wel een Molex-naar-SATA-voedingskabel nodig als je voeding een dergelijke SATA-aansluiting niet over heeft.Een inbouwplaatje, een usb-naar-SATA-adapter en een SATA-kabel zijn accessoires die je meestal nodig hebt.


Harde schijven in het 2,5inch-formaat hebben doorgaans een dikte van 9,5 mm. Twee jaar geleden hadden SSD's eveneens een dikte van 9,5 mm, waardoor het omwisselen van een harde schijf voor een SSD probleemloos ging. Tegenwoordig zijn SSD's echter 7 mm dik, iets dat overigens ook geldt voor de nieuwste harde schijven van 2,5 inch. Vaak is dit geen probleem omdat je de SSD vastschroeft in een houder. Rammelt je SSD wel omdat er vertrouwd wordt op klemmen, dan zijn er simpele plastic adaptertjes die je op je SSD kunt plakken waarna hij weer netjes 9,5 mm hoog is. Helaas worden dergelijke adapters bij de meeste merken niet meer meegeleverd. Onder andere Crucial doet dat nog wel. Ook Samsung levert de SSD 840 EVO optioneel in een notebookkitje met onder andere een dergelijke spacer.Een programmeur die tot voor kort maar weinig zag in het concept tablet is nu bijzonder blij met zijn Surface Pro 3. Die draait namelijk naast Windows 8.1 ook Ubuntu 14.10.Het duurt even - zo'n twee tot drie uur installeren - maar dan heb je ook wat. Ubuntu 14.10, ook wel bekend als Utopic Unicorn (Linux 3.17.1) op je Surface Pro 3. Dual-booting (via de rEFInd Boot Manager) is mogelijk dankzij deze uitgebreide instructies van software engineer David Elner, die het zelf voor elkaar kreeg op een Intel i7/512GB model met preloaded Windows 8.1.


Op een paar features na (de fysieke volumeknoppen, de slaapstand bij alleen Ubuntu en enkele multitouch gebaren op een aangesloten touchpad) draait Ubuntu als een zonnetje.Liefhebbers die hun Surface zelf ook willen herconfigureren worden wel gewaarschuwd. Het installeren van Ubuntu zonder schade aan te richten vergt de nodige aandacht. Of zoals Elner het noemt "een diepe duik in de software".Wil je meer weten over Ubuntu en de installatie hiervan? In het extra dikke dubbelnummer van Computer!Totaal dat vanaf deze week in de winkel ligt gaan we er dieper op in.We hebben al eerder aandacht besteed aan het klonen van een bestaande installatie. Tot nu toe gebruikten we daarvoor betaalde software omdat we nog geen goed gratis alternatief hadden gevonden. Inmiddels hebben we dat gratis alternatief wel gevonden in de vorm van MiniTool Partition Wizard Home Edition. Let erop dat de download loopt via Download.com en je op die website de juiste downloadknop aanklikt. Installeer het programma.MiniTool Partition Manager is alleen geschikt voor directe kopieën waarbij je SSD op je systeem is aangesloten. Voordat je het programma start, sluit je dus eerst je SSD aan op je pc of laptop. Doe dit via een usb-adapter of gebruik bij een pc een vrije SATA-aansluiting. Start MiniTool Partition Wizard Home Edition en klik op de knop MiniTool Partition Wizard. Je ziet bovenaan in het hoofdvenster de schijven die zijn aangesloten op je systeem.


Permalink | Comments (0)

Comments



To add a comment please login by clicking here

JC Store | JasmineCorp | JCBid |Software Development | Domain Registration | Hosting | Web Designing | Buy Books | Advertise with JCSearch | Whois | IP Locator | Add Search | Shopping | Store | Free Blogs | Free GuestBook | Free E-Cards | Free Games | Free Tutorials | Set as Home | Add to Favorite | Suggest a Site | Directory Our Portfolio | Terms of service | Free quote | Tell a Friend | Special Offer | Job Opportunities | games | Usenet Groups  
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Register a Domain Name:
.com .us .info
.org .in .name
.net .biz .asia